Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
226.89 KB
2021-07-01 13:43:43
 Fejezetek Bagola történetéből 08.png
 

image/png
Nyilvános Nyilvános
418
994
Megjelenés: 2021. július 2.

Egy csésze kávéra, teára várjuk a könyvtárba
Nyolcadszor viszünk a könyvtárból Bagolára szánt olvasni valót. Reméljük kedve támadt benézni hozzánk. Ezzel a munkánkkal teremtettük meg annak az anyagi lehetőségét, hogy meghívjuk Bagola apraját és nagyját a könyvtárba egy kávéra, teára, egy ismerkedésre a könyvtárral, közben pedig ingyenesen beiratkozhatnak (akár az egész család) a könyvtárba.
Erre a találkozóra 2021. július 8-án (csütörtökön) 10-12 óráig, vagy
2021. július 16-án (pénteken) 13-15 óráig kerülhet sor. Az újságot hordó könyvtárossal várjuk Önt is a Kálvin tér 5-ben.
Nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL PÉNTEKIG 10-től 18 óráig

Fejezetek Bagola történetéből
8. rész: Nagykanizsa Somogy megcsonkítására készül
1920. június 4-én a trianoni békeszerződés deklarálta, hogy Magyarország jelentős területveszteséggel zárja le az első világháborút. Az 1920-as évektől a revizionizmus (valamilyen elvesztett terület visszaszerzésére irányuló törekvés) meghatározó irányzat lett az országban.
Ennek fényében az alábbi érdekes cikk jelent meg az Uj-Somogy hasábjain 1929. március 12-én:
Nagykanizsa Somogy megcsonkítására készül
Nagykanizsa mióta elvesztette Hinterlandját, a Muraközt, azóta állandóan a csurgói és marcali járás egyes községeit szeretné Zala megyéhez csatoltatni. Ez a vágy sűrűn felbukkanik a kanizsaiak körében s a mozgalom új hajtásáról a Zalai Közlöny többek közt a következőket írja most: Régi óhaja a somogycsurgói járás Nagykanizsával közvetlenül szomszédos községeinek, hogy apró-cseprő ügyével ne kelljen Somogycsurgóra, nagyobb ügyeivel Kaposvárra járni, amikor Somogyszent¬miklóssal majdnem összeépült Nagykanizsa, amikor Bagolasáncot egy kocsiút választja el Nagykanizsától, amikor Bagola, Sand és Miháld községek lakói naponta benn járnak Nagykanizsán.
Így ír laptársunk. Remélhetőleg Somogy résen lesz e mozgalom sikerének megakadályozásánál!

Előző részek: www.bagola.nagykar.hu
Az Ön könyvtárosának telefonszáma: +36 20 929 4240

Insert failed. Could not insert session data.