Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Weblapok

Antológia helyi „kincsekkel” - http://www.zalamedia.hu/zalamedia_statikus/naplo/050209/h.html#antal
A "Keresztek és gondolatok a Mura tükrében” című antológia második kötetről.
Cylex Tudakozó - http://www.cylex-tudakozo.hu/murakereszt%C3%BAr/
Vállalkozások Murakeresztúron.
Murakeresztúr történetéről olvashatunk magyarul és németül. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Keresztek és gondolatok a Mura tükrében 1. kötet - http://murakeresztur.nagykar.hu/keptar/2553/25678.html
Írások murakeresztúriakról murakeresztúriaknak. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Keresztek és gondolatok a Mura tükrében 2. kötet - http://murakeresztur.nagykar.hu/keptar/2553/25679.html
Írások murakeresztúriakról murakeresztúriaknak. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Keresztúr Nevű Települések Szövetsége - http://www.kereszturiszovetseg.hu/stat/?l=hu&menu1=11&menu2=9
Murakeresztúr is megtalálható az oldalon.
Murakeresztúr - a belföldi utazás honlapján - http://www.belfoldiutazas.hu/magyar/telepules/murakeresztur-315977
Statisztikai adatokat és rövid történetét találjuk ezen az oldalon.
Murakeresztúr a kanizsaterseg.celodin.hu oldalán - http://kanizsaterseg.celodin.hu/murakeresztur.htm
Murakeresztúr a Nagykanizsa és a Környező Települések Területfejlesztési Társulásának honlapján.A község adatai, elérhetősége, rövid bemutatása, programjai.Az oldal tartalmát nem frissítik, így ezen elavult adatokat is találunk.
Béli József - Murakeresztúr a feudalizmus válsága idején c. írását olvashatjuk. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Murakeresztúr a Wikipédián - http://hu.wikipedia.org/wiki/Murakereszt%C3%BAr
Murakeresztúrról amit tudni lehet a szabad lexikonból. Fekvése története,nevezetességek.
Murakeresztúr a Zala megye kézikönyvében - http://murakeresztur.nagykar.hu/keptar/2744/29234.html
Murakeresztúrról átfogó történeti leírást olvashatunk. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Murakeresztúr az Új magyar lexikonban - http://murakeresztur.nagykar.hu/keptar/2744/30356.html
A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Murakeresztúr az utazom.com oldalán. - http://utazom.com/magyarorszag/nyugat-dunantul/a-zalai-dombsag/nagykanizsa-es-az-olajvidek/murakeresztur-terkep
Rövid ismertető térképpel.
Murakeresztúr - Falu Tv honlapja - http://falutv.murakeresztur.hu/index.php?menu=index
A Közművelődési Egyesület Murakeresztúr által működtetett Falu-tv honlapja.
Murakeresztúr hivatalos honlapja - http://www.murakeresztur.hu/
Információban gazdag a falu honlapja.
Murakeresztúr - Ki kicsoda Zala megyében 1996 - http://murakeresztur.nagykar.hu/keptar/2744/31972.html
Ezen az oldalon Murakeresztúr történetéről olvashatunk. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Murakeresztúr - Ki kicsoda Zala megyében 2000 - http://murakeresztur.nagykar.hu/keptar/2744/32081.html
Murakeresztúr történetéről olvashatunk. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Murakeresztúr - Magyar Nagylexikonban - http://murakeresztur.nagykar.hu/keptar/2744/29059.html
Történetéről olvashatunk. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Murakeresztúr - Tanoda a hátrányos helyzetű gyerekekért Dél-Zalában - http://www.zalamedia.hu/zalamedia_statikus/naplo/050209/a.html#tanoda
A közelmúltban tartotta tanévnyitóját a Zala megyei Murakeresztúron a helyi CKÖ és az általános iskola által indított, hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását célzó program.
Murakeresztúr - Zala megye földrajzi neveiben - http://www.nagykar.hu/keptar/2744/31789/reszletek.html
A 20. század hatvanas éveiben földrajzi neveit felgyűjtötték. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Részlet: Dolgozatomban dokumentumok segítségével azt követem nyomon, hogy a Mura bal partján élő népcsoport településeinek iskoláiban mikor és hogyan tanulták és használták a horvát nemzetiségű gyermekek a horvát nyelvet; illetve ki, mikor és hogyan tiltotta nekik a horvát beszédet az iskolában és azon kívül?
Rácz Erika - A Mura menti horvátok múltjáról és jelenéről - http://www.hhrf.org/kisebbsegkutatas/kk_2004_02/cikk.php?id=896
Részlet az oldalról: A magyarországi horvátság egy kis része Zala megyében, a Mura folyó mentén él. Az összesen 6–8 ezer főt számláló hét mai település lakói kaj-horvát nyelvjárásban beszélnek, s a következő falvakban élnek: Fityeház, Molnári, Murakeresztúr, Petrivente, Semjénháza, Tótszentmárton és Tótszerdahely. E kis népcsoport küzdelmes századait, kultúráját, nyelvét és a muraközi horvátsággal közös szálait elemezte a Murakeresztúron „A Mura menti horvátok a századok vonzásában” címmel megrendezett kétnyelvű konferencia. A konferencia előadásait tartalmazza az azonos címmel megjelent könyvecske. A Mura menti horvátok a századok vonzásában. Szerk. Rácz Erika. Zrínyi Miklós Általános Iskola, Murakeresztúr, 1999. 97 p.
Rácz Erika - Az egyházi viszonyok alakulása a Mura menti településeken 1945-ig - http://www.hhrf.org/kisebbsegkutatas/kk_2005_01/cikk.php?id=916
Részlet az oldalról: A magyarországi horvátok egy része Zala megyében, a Mura folyó mellett él. A ma már csak hét községben – Fityeház, Molnári, Murakeresztúr (régebben Keresztúr és Kollátszeg), Petrivente, Semjénháza, Tótszentmárton, Tótszerdahely –, valamint kisebb számban Nagykanizsán és Letenyén található, mintegy 8 ezer fős népcsoport a kaj-horvát dialektust beszéli.
Részlet az oldalról: Zala megye és a horvát Varasd megye, azon belül is Muraköz (Medjumurje) járás között jelenleg mindössze két összeköttetés van: a Letenye-Muracsány (Gorican) közúti, valamint a murakeresztúri vasúti átkelő. A magyarországi horvát kisebbség és a horvátországi magyarok számára a kapcsolattartási lehetőséget bővítené a híd a Mura által ma még kettéválasztott térségben.
ValueClik - http://www.valueclick.hu/murakereszt%C3%BAr/
Vevőszervező szolgáltatás kis- és középvállalkozások számára.
Zalai fotóalbum 1967-ből - http://murakeresztur.nagykar.hu/keptar/2660/27489.html
A fotóalbumban Murakeresztúr is megtalálható. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Zala megye településeinek atlasza - http://murakeresztur.nagykar.hu/keptar/2744/31843.html
Murakeresztúrról olvashatunk németül és angolul is. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Zrinyi Miklós Általános Művelődési Központ - http://iskola.murakeresztur.hu/
A Murakeresztúri Általános Iskola oldala.